Skip to content

ABC-zwemmen

Plezier van het kind staat bij ons voorop. Tijdens de wekelijkse zwemlessen van 45 minuten voor het diploma A en B op maandag-, dinsdag-, woensdag-, donderdag- en zaterdagmiddag leren kinderen alle vaardigheden die nodig zijn bij het zwemmen in zwembaden en open water. De veiligheid en vaardigheid van het kind in het water loopt op met het behalen van de opeenvolgende diploma’s A, B en C. De lessen voor C vinden op maandag plaats.

Ieder kind mag vanaf vier jaar bij ons leren zwemmen voor het diploma A. Maar soms is het verstandig nog even een paar maanden te wachten. De basisschoolstart vergt al energie genoeg.

Het leren zwemmen gebeurt in het kinds eigen tempo en in kleine groepjes van maximaal acht kinderen. Zo raken ze langzaam vertrouwd met het water en leren ze de zwemvaardigheden. Wij bieden passend zwemonderwijs en volgen het kind in datgene wat het nodig heeft. 

ABC survival

 

Zwemdiploma ABC-survival

Het Zwemdiploma ABC-survival leert zwemmers zich te ontwikkelen van ‘beginnend’ zwemmer (A) naar ‘gevorderd’ zwemmer (B) tot ‘volleerd’ zwemmer (C). Hiermee wordt een stevige basis gelegd voor zwemvaardigheid én zwemveiligheid. Deze vaardigheden komen tot stand aan de hand van het opbouwend aanleren van de basistechnieken van de zwemslagen, start- en kopsprongen en watertrappen. Het uithoudingsvermogen wordt opgebouwd door afstanden uit te breiden, maar ook onderwateroriëntatie is een belangrijk onderdeel. Alle lessen worden op een leuke manier gegeven, waar het survivalelement als rode draad zeker toe bijdraagt. Spelenderwijs leren de zwemmers zich uit benarde situaties te redden.

ABC+

En sommige kinderen hebben wat langer nodig om uiteindelijk het A-diploma te halen. Bijvoorbeeld door een beperking, moeite met concentreren of watervrees. Daarvoor hebben we de ABC+-groep. Dan bieden we aan tijdelijk in een kleine groep van maximaal drie kinderen of bij het baby-peuterzwemmen mee te doen zodat we ze extra aandacht kunnen geven. Door persoonlijke aandacht, structuur en veiligheid proberen we het kind stap voor stap in zijn eigen tempo te volgen. Als het past bij het kind, keert het daarna weer terug naar zijn oorspronkelijke groep voor het vervolg van de zwemlessen of werken we met het certificaat A en B, de voorlopers van het diploma A.

En wist u dat hinkelen en zwemmen bewegingstechnisch overeenkomen? Wellicht dat u dat nog even mee kunt wegen voordat u besluit uw kind (jong) op te geven voor de zwemles.

Direct aanmelden voor het ABC-zwemmen

Overzicht van actuele tarieven