Skip to content

Kinderen 0 - 18 jaar

ABC kinderen

Teddyberen (0-3)

Bij Zonnewater kunnen alle kinderen onder deskundige leiding al van jongs af aan leren zwemmen. Zo kunt u met uw baby of peuter komen zwemmen waarbij uw kind op een heel ontspannen manier via liedjes en spelletjes kennismaakt met het water. Het vrije bewegen bevordert de ontwikkeling van de spieren en in een later stadium de coördinatie van armen en benen. We betrekken de ouders bij wat hun kind wel en niet prettig vindt en leren ze hierop in te spelen. Alles gebeurt in kleine stapjes om zowel bij u als uw kind het plezier erin te houden.

Startersdiploma (vanaf drie jaar)

Hierover volgt binnenkort meer informatie.

ABC-lessen

En vanaf zo’n jaar of vier mag ieder kind doorstromen naar de ABC-lessen. Dit is een richtleeftijd. Twijfelt u, vraag ons dan om advies want soms is het verstandig nog even een paar maanden te wachten. Ook bij het diplomazwemmen staat plezier voorop. Het leren zwemmen gebeurt in het kinds eigen tempo en in kleine groepjes van maximaal acht kinderen.

Een klein lesgroepje

Soms vraagt het leren zwemmen wat meer aandacht. Omdat wij maatwerk bieden, kunnen we ook daarop inspelen. Meestal gebeurt dit in groepjes van drie. En als vervolg op dat zwemmen met extra aandacht bieden we voor kinderen van 7 tot 17 jaar de zwemclub Zonnekids aan. Kinderen met minimaal het zwemcertificaat A kunnen hiervan lid worden. Ze komen wekelijks bijeen voor hun zwemuur. We bieden ze een soort bootcamp in het water. Ze doen verschillende behendigheidsspelen, survivaltochten, oefenen diverse zwemslagen of maken zich klaar voor het zwemcertificaat B.