Skip to content

Onze werkwijze

Soms is bewegen niet meer zo vanzelfsprekend. Bij klachten aan het bewegingsapparaat kunt u terecht bij een fysiotherapeut. Denk aan rugpijn of pijn in de nek, de schouders, het lijf, armen en/of benen. Ervaart u problemen bij het lopen of zitten of heeft u evenwichtsklachten, u kunt het zo gek niet verzinnen of een fysiotherapeut kan al verlichting brengen. De fysiotherapeut stelt na een intakegesprek samen met u een behandelplan op.
Speciaal voor kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge leeftijd met complexe gezondheidsproblemen biedt Zorgbad Zonnewater aangepaste fysiotherapie aan. Dat kunnen ook klachten zijn na een beroerte, bij dementie, neurologische aandoeningen of een gebroken heup.

De patiënten doen vooral oefentherapie die is gericht op het terugkrijgen van en omgaan met het verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. De fysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en mantelzorgers. Onder andere met informatie over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, de dagelijkse handelingen en eventuele hulpmiddelen.

Voor fysiotherapie voor ouderen kunt u terecht bij Linda en Floor.

 Kinderfysiotherapie

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen, unieke wijze. Daarnaast horen bij iedere leeftijd bepaalde motorische vaardigheden. Onze behandeling richt zich op vergroting van de motorische ontwikkelingsmogelijkheden. Daarmee willen we het kind beter laten functioneren in zijn fysieke en sociale omgeving.

Bij een vertraagde motorische ontwikkeling, een aangeboren afwijking of een andere oorzaak kunt u bij onze kinderfysiotherapeut Femke terecht.

De behandeling bestaat uit een kinderfysiotherapeutisch onderzoek, een analyse van onze bevindingen en het opstellen van een behandelplan. In sommige gevallen is alleen een advies al voldoende en kunnen de kinderen zich verder ontwikkelen in kleine groepjes van drie voor een zwemcertificaat of zwemdiploma bij één van de specialistische zwemdocenten en beweegagogen in ons bad.

Want onze kinderaanpak speelt zich altijd af in warm water. Spetteren, springen en onbelast bewegen. Allemaal dingen waarvan wij denken dat we het kind kunnen behandelen zonder ‘moeten’. We stimuleren ze zodat ze enthousiast en spelenderwijs leren. Wij betrekken ouders bij de behandeling.

De basisverzekering vergoedt behandeling van kinderen tot 18 jaar met een chronische indicatie. Bij een niet-chronische indicatie vergoedt de verzekering de kinderfysiotherapie 18 keer. Bij meer behandelingen kunt u terugvallen op een afgesloten, aanvullende verzekering. Controleer daarvoor uw verzekeringspapieren.

Voorwaarden van de verzekering zijn:

  1. U mag uw kind alleen door een (BIG)geregistreerde kinderfysiotherapeut laten behandelen.
    2. Controleert u van te voren even op onze pagina ‘contracten met verzekeraars‘ of die van u er bij zit. 

Twijfelt u toch of kinderfysiotherapie bij ons door uw zorgverzekeraar (volledig) vergoed wordt, neemt u dan even contact met ons of met uw ziektekostenverzekering op.

Dry Needling

De relatief nieuwe behandelmethode Dry Needling gebruikt een ‘droge’ acupunctuurnaald.

In tegenstelling tot acupunctuur gebruikt meestal één naald waarmee de spier kort wordt behandeld. Dat kan een drukpijnlijke plek in een spier zijn. Zo’n spierknoop straalt meestal door in het lichaam. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van de klachten. Bij langdurige klachten kan de therapeut meerdere spieren behandelen. Het inbrengen van het naaldje voelt de patiënt bijna niet. Hij/zij ervaart bij het aanprikken van het goede punt een soort kramp doordat de spier zich even kort aanspant. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kan de patiënt weer gemakkelijker bewegen.

Voor Dry Needling kunt u terecht bij: Linda.

Bent u onder behandeling bij een huisarts, revalidatiearts, specialist of meldt u zich aan voor de wmo?  Vraag dan om een verwijzing naar Zorgbad Zonnewater. Wij helpen u graag verder.

De kosten voor bewegen onder leiding van een fysiotherapeut worden veelal gefinancierd uit uw aanvullende verzekering. Bekijk hier met welke zorgverzekeringen wij een contract hebben afgesloten. 

Neem contact met ons op voor meer informatie of om direct aan te melden