Skip to content

Werken bij

Opleidingsplek tot zwemdocent (start september 2024)

De particuliere Stichting Zorgbad Zonnewater wil kinderen en volwassenen zoveel mogelijk laten genieten van bewegen in warm water. We garanderen een constante temperatuur van 33 graden Celsius. Of onze gebruikers nou willen leren zwemmen, in beweging blijven, pijn verlichten, evenwicht en coördinatie bevorderen, revalideren of hun fitheid voor en na een operatie willen verhogen. Wij bieden behandel- en bewegingsprogramma’s in warm water aan onder begeleiding van fysiotherapeuten en zwemdocenten. Dat alles gebeurt zowel individueel als in groepen. En we zoeken een nog niet-bevoegde zwemdocent die de opleiding wil volgen.

Zwemdocent

In een land met zoveel water als Nederland is kunnen zwemmen levensreddend. Bij Zorgbad Zonnewater bieden we kinderen en volwassenen een veilige basis. Van het watervrij maken van de allerkleinsten tot het aanleren van reddend zwemmen.

En jij kunt ons daarbij helpen. Je laat iedereen het plezier van water ervaren. Verzorgt activiteiten en houdt toezicht tijdens recreatief zwemmen. Het zwembad schoonhouden en ouders en kinderen te woord staan, pak je er gewoon bij. Jij bent het aanspreekpunt voor de mensen in de zwemlessen, en eventuele ouders/verzorgers en het visitekaartje van het zwembad.

Een goede zwemonderwijzer maakt een groot verschil. Taken en verantwoordelijkheden van zwemonderwijzers hangen samen met de aard van het zwembad en de variatie in de aangeboden activiteiten. Maar ook van de voorkeuren, kennis en kunde van de zwemonderwijzer zelf.

Wij vragen

Een zwemdocent in opleiding bij Zorgbad Zonnewater voldoet aan de volgende voorwaarden:

 •  Zwemvaardigheid op niveau C-diploma.
 •  Minimaal 16 jaar.
 •  Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) met betrekking tot het werken met kinderen.
 •  Representatieve en sportieve houding.
 •  Flexibele instelling, sociaal hart en goede communicatieve vaardigheden.
 •  Een passie voor sport en beweging.
 •  Je werkt graag in teamverband en bent collegiaal.

Wij bieden:

 •  Trotse ouders/verzorgers en stralende deelnemers die met plezier kunnen zwemmen!
 •  Afwisselend werk in een sportieve omgeving.
 •  Ruimte voor eigen ontwikkeling en het volgen van opleidingen.
 •  Opleiding tot zwemdocent.

Dus interesse maar nog niet alle certificaten? Neemsnel  contact met ons op want we kunnen je een opleidingsplek bieden. Er start een opleiding in september 2024.

In de opleiding behandelen experts de basisprincipes van het zwemonderwijs. Na het afronden ervan kun je zwemles geven aan kinderen en volwassenen in particulier- en schoolverband. De opleiding tot zwemdocent duurt ongeveer 12 maanden en bestaat uit theoretische lessen en praktijkervaring. Zo leer je alles over zwemtechnieken, lesgeven aan verschillende doelgroepen en veiligheid in het water. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een erkend diploma.

Aarzel niet en loop rustig binnen voor meer informatie of mail Ingrid van Onna (Bestuurder Zonnewater) op info@zonnewater.nl. Je kunt haar ook bellen: 06-10478140.